18 may 2013

Xerrada informativa sobre la LOMCE

A la reunió informativa sobre la nova llei d'educació que ha preparat el govern, i que ja s'ha començat a tramitar, es van tractar alguns dels punts que es considera que suposaran un retrocès amb respecte la llei actual.

El Consell Escolar passarà a ser un òrgan consultiu. Per tant, les famílies perden la possibilitat de participar en el procés de presa de decisions a l'escola.

Es faran proves de competències a diferents punts de l'ensenyament obligatori que seran decisives en el futur acadèmic de l'alumne. Un mal resultat en una d'aquestes avaluacions podrá impedir que aquest pugui realitzar uns estudis determinats o fins i tot que obtingui el titol de ESO encara que hagi aprovat tots els crèdits dels que consta aquest ensenyament. La passació i la correcció de les proves la faran professionals al·liens als centres educatius.
Donat la relevancia que tindràn, els mestres hauran de decicar molt de temps a preparar-les, deixant de banda altres ensenyaments molt importants.

Els alumnes de 3er curs d'ESO hauran de obtar per un 4art de ESO acadèmic, orientat a preparar per cursar estudis de batxillerat, o pel 4art d'ESO aplicat, orientat a que els alumnes es preparin per fer Formació Professional. Hi haurà també la possibilitat de cursar dos cursos de Formació Professional "bàsica" després de 2on d'ESO amb els quals s'obtindrà una titul·lació  que permetrà incorporar-se al món laboral, encara que en llocs de treball poc qualificats.

En algunes declaracions fetes pel responsables del Ministeri d'Educació s'entreveu la possibilitat de que els ensenyaments no obligatoris deixin de ser financiats amb diners públics. Per tant, aquests ensenyaments es veuran limitats a fills de famílies que els puguin financiar.

Aquestes reformes, tal com apuntaven molts dels participants, tenen com a objectiu formar treballadors amb baixa qualificació, dificulta l'assoliment del pensament crític per part de l'alumne i deixa de banda els alumnes amb dificultats. També deixa fora als nens i nenes que pertanyen a famílies sense possibilitats económiques per financiar els seus estudis.

Donat que el tema donava per més temps del que va durar la xerrada i el col·loqui posterior es va propossar fer-ne una altra al mes de juny per tractar els temes que no es van tractar per falta de temps. Us informaren tan aviat com es concreti aquesta nova reunió.





No hay comentarios:

Publicar un comentario