5 may 2013

Negativa a fer la prova d'avaluació de 6é

La escola Turó del Cargol de Barcelona promou aquesta iniciativa a la que donem suport.

Com sabeu els pares dels alumnes de 6é, els dies 6 i 7 de maig tindrà lloc la prova d’avaluació. Es crida a les mares i als pares negar-se a que els seus fills facin aquesta prova.

A continuación enumerem els motius pels quals és important seguir aquesta iniciativa

  • És una gran oportunitat com a pares per actuar de forma reivindicativa contra l’agressió a l’ensenyament públic.

  • No entenem que siguin capaços de retallar en substituts, beques, i altres recursos que afecten directament a la qualitat de l’ensenyament i no retallen en estudis interns. Tenen altres vies per aconseguir aquesta informació. Que dediquin aquesta despesa econòmica, de recursos materials i professionals a l’educació directa dels nostres fills (veure al link la quantitat de professionals que destinen, i evidentment d’hores de passació, correcció i introducció de dades, ens preguntem, que deixen de fer aquests professionals del que fan diàriament, segur que afecta a hores de dedicació pedagògica o de gestió de l’educació dels nostres fills)

  • És una prova que es fa simultània a tots els nens de 6è de Catalunya.

  • És una prova que no té valor acadèmic ni és valida pel currículum dels nostres fills, únicament és una eina per corregir actuacions.

  • En nens de 6é, l’any de retallades no sortirà reflectit, el coixí adquirit en els anys anteriors serà superior a la pèrdua d’aquest any, i “sospitem” que el Departament encara instrumentalitzarà els resultats per justificar que les retallades no han afectat a la qualitat de l’ensenyament. No volem ser còmplices d’aquesta actuació.

  • Possiblement justificaran la necessitat de fer la prova per evidenciar el bon nivell competent de la llengua castellana, i seguir així alimentant la polèmica als mitjans de comunicació, que tot i real, despista i emmascara la precarietat del sistema educatiu que està patint l’escola dels nostres fills degut a les retallades. Si el Departament parlés tant de l’afectació de les retallades com parla de l’afectació d’escolaritzar en castellà obligatòriament a 19 infants, les coses anirien d’una altre manera.

  • Cada any als mitjans de comunicació es fan ressò del pas d’aquests qüestionaris i del posterior resultat, i rarament exposen puntuacions negatives.

  • Volem aprofitar el ressò mediàtic per fer evident el nostre rebuig a les retallades.

Recordeu que la negativa no té cap afectació acadèmica pels vostres fills i que han de ser a iniciativa dels pares.

No hay comentarios:

Publicar un comentario